Bat out of hell

Januari 2005;  ik ben op weg naar de Utrechtse culturele nieuwjaarsduik. In de maanden daarvoor heb ik een aantal weken een workshop creatief schrijven gevolgd bij Vrouwkje Tuinman. Zij vroeg mij met een aantal anderen te komen voorlezen op deze manifestatie. Ik koos voor het in haar workshop geschreven verhaal naar aanleiding van een stuk muziek,  Om twee uur in de middag staan we op het programma. Er is de hele dag van alles te beleven, ik besluit om ruim een uur tevoren aanwezig te zijn om daar iets van mee te pakken.
Dus om half elf kom ik aan op station den Helder. De trein van 10.33 blijkt niet te rijden vanwege een onbekende stremming bij Alkmaar. Terwijl ik in de stationshal met gefrustreerde medepassagiers sta te praten, vertrekt de trein opeens. De conducteurs weten ook van niets en vluchten met hun koffie naar hun kantine. Uiteindelijk vertrekt er toch een trein, die niet verder zal gaan dan Amsterdam… gelukkig heb ik genoeg tijd over.
In Alkmaar blijkt er echter geen machinist beschikbaar om ons verder te rijden, omdat die van een andere trein moet komen die ook tien minute vertraging heeft. Als we dan uiteindelijk Amsterdam naderen, staan we daar voor het station weer stil, omdat het daar druk is door vertraagde treinen.
In de stationshal hoor ik dat ik over Amersfoort moet reizen vanwege een ongeluk met een auto.
Bij Hilversum staat deze trein enige tijd stil vanwege weer een ongeluk.
In Amersfoort blijkt de trein naar Utrecht niet te rijden vanwege nog een ongeluk! De eerstvolgende vertrekt om 13.57, en die staat bij Bilthoven nog een kwartier stil.
Uiteindelijk kom ik om 14.40 aan op Utrecht centraal. Met de fiets ben ik in tien minuten op de plaats van bestemming. De receptioniste weet niet waar ik zijn moet, na enkele minuten heen en weer praten wijst ze mij naar de lift die mij tergend langzaam naar boven brengt.
Als de deuren op de dertiende verdieping opengaan  zie ik Vrouwkje staan praten met de andere voorlezers. Ze verontschuldigd zich dat het voorlezen net voorbij is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s