Een zin, twee woorden, negen letters

En dan is het al december…
9 Oktober had ik de eerste proefdruk van mijn boek Week 31 in handen. Een echt gedrukt boek helemaal door mij geschreven en zelfs de coverfoto is door mijzelf gemaakt! Kicken!
Enthousiast post ik berichten van (mij met) mijn boek in de trein, bij het vuur, in de duinen… en jawel, mensen worden nieuwsgierig en gaan het boek bestellen. Ondertussen is een klein legertje proeflezers druk aan het lezen en ben ik zelf druk aan het herschrijven om fouten en foutjes die tóch zijn blijven staan eruit te halen, want het mag dan wel een merkwaardig boek zijn, het moet wel goed.

Elke pagina, elke zin heb ik nog eens gelezen, terwijl ik het verhaal natuurlijk al ken. 😊 Maar geloof me; je verhaal lezen in een echt gedrukt boek, is heel anders als lezen op een computerscherm of zelfs een geprinte versie.
Toen begon het mis te gaan… alles duurde langer dan ik wilde of had gepland. Herschrijven schoot voor geen meter op, ik moest een hoop feedback verwerken, soms ook nog in mijn tekst.
Uiteindelijk vond ik dat het (weer) klaar was en stuurde ik het naar een extra proeflezer, die de vast aanwezige taalfouten eruit zou halen. De uitgever was ziek en een paar weken uit de running. Nou is zij volgens mij iemand die evengoed al moeite heeft de grenzen van werk, rust en privé te bewaken, dus ik was vast van plan haar die tijd ook echt met rust te laten. Toen werd ook de proeflezer/corrector ziek.  En er is een wereldwijd papiertekort waardoor drukprocessen vertraging gaan oplopen… Kortom, Murphy in volle kracht,  mijn boek kwam er niet voor sinterklaas, komt niet voor kerst en waarschijnlijk niet eens meer dit jaar.
Maar die mensen die het al besteld hebben.. die zitten al die tijd dus te wachten zonder dat iemand precies weet wanneer het écht uitkomt?
Inderdaad.

cadeautjes onder een kerstboom, boek week 31 is half uitgepakt
Een leuk kerstcadeau voor iemand met geduld.

Om dat een beetje goed te maken heb ik het volgende bedacht; op de dag dat het echte boek daadwerkelijk gedrukt en klaar is, de dag dat de uitgever het boek naar de bestellers gaat sturen, die dag maak ik een tour door Nederland met een rugzak vol boeken om persoonlijk te overhandigen aan mensen die vóór 24 december 2021 besteld hebben. Ik kan niet bij iedereen langs gaan helaas, dus ik zal een selectie moeten maken waarbij een beetje handige treinroute meest bepalend is. Als je dus kans wil maken om Week 31 van mij persoonlijk overhandigd te krijgen, uiteraard gesigneerd als je dat wilt, bestel dan vóór 24 december Week 31 bij de uitgeverij via deze link.

Rest mij nog iedereen een heerlijke week 51 en 52 te wensen, met de feesten die u al dan niet viert aan het einde van het kalenderjaar.

4 Reacties op “Een zin, twee woorden, negen letters

  1. Mooie open blog Nish. Heel herkenbaar, het herschrijven en de tijd die dat vraagt. Het laat zich niet dwingen dus ik wacht rustig en geduldig af.
    Geniet van de laatste jaren van dit zeer bewogen jaar.

  2. Het is zoals het is, dat heb je mooi beschreven Nish.
    Het komt goed. Het blijft nog even spannend.

  3. Pingback: Het is (bijna) zover! | NishTexel

  4. Pingback: Het is (bijna) zover! - De kleurrijke schrijvers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s