Dubbele windsor; doe maar gewoon

 

In dit verhaal ga ik van het nu naar mijn jeugd, dus in omgekeerde chronologie. Er zijn gedurende die tijd een aantal momenten geweest dat ik me realiseerde dat er ‘iets anders’ met mij was, waardoor ik niet paste in het hokje waar de maatschappij mij in zag.
Ik voelde me  meestal niet thuis in het lichaam dat ik had gekregen.  Het duurde echter tot halverwege mijn leven voor ik daar een naam aan kon geven en wist dat ik niet de enige was die dat voelde.

Wat ik wil bereiken met dit boek, behalve een leuk en leesbaar boek produceren, is ook een bewustwording van mensen rondom hokjesdenken en diversiteit. Man/vrouw is geen tweedeling en zijn geen tegenovergestelden.
Om dat te bereiken wil ik een gezicht en gevoel geven aan iemand die als ‘man’ geboren word in het lichaam van een vrouw. Die dat niet direct wil ‘verbouwen’ tot het lichaam van een man, maar gewoon het leven leven. Dat verhaal wil ik vertellen

Dit is alleen maar mijn verhaal.  Misschien lezer, wil je het jouwe eraan toevoegen?  Heb je zelf misschien concrete, duidelijke voorbeelden en situaties. Hoe voelt het, hoe reageren mensen op jou en hoe reageer jij op situaties.
Wanneer en waardoor realiseerde jij je dat anderen ‘anders’ waren dan jij? Ik ben nieuwsgierig…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s