Een goede buur …

Volgens plan komt volgend jaar mijn eerste complete boek uit: werktitel Een goede buur…
Een spannend verhaal over verstoorde relaties, met fatale gevolgen voor iedereen. Om in de stemming te komen deel ik hier af en toe een stukje. Houd de site in de gaten!

Zaterdag

Even nog drukt het staal van de balustrade hard in zijn onderrug, dan wint de zwaartekracht.  Zwaaiend met zijn zware armen kantelt hij toch nog langzaam achterover boven de drie verdiepingen lager gelegen binnenplaats. In de schrik schreeuwt hij niet eens, maar kijkt alleen, in het besef dat dat dit dan het laatste is wat hij ooit zal zien;  de strakblauwe avondhemel, een passerend vliegtuig, de daklijst van de flat en even, boven de balustrade, dat gezicht. De korte geschrokken blik over de balustrade, dan het roffelen van wegrennende voetstappen op de galerij.
Terwijl hij steeds sneller de tegels onder hem nadert, die schijnbaar eindeloze laatste seconden van zijn leven, heeft Maarten even een flits van hoop, hij zou misschien kunnen overleven, als…
Dan raakt zijn rug de betonnen bank op de binnenplaats. Hij hoort nog het krakend geluid van het breken van zijn wervels. Dat zijn schedel stuk slaat tegen de grond voelt hij niet meer.