Het kistje

Julia krijgt tijdens haar thuiszorg werk van een oude meneer een ebbenhouten kistje wat hij uit een missiepost in Nederlands Indië heeft meegenomen. In het kistje zitten brieven en dagboekfragmenten van een pater die deze post in 1798 bemande, de pater die hem kwam aflossen en een zwart boekje. De paters beschrijven het verhaal van een jonge man die gevonden wordt en een vrouw blijkt te zijn.

Het boekje blijkt het dagboek van een jongedame van gegoede familie ergens in Europa ca. 1795.  Zij heeft een relatie met Femke, haar kamenierster.
In deze dagboekfragmenten beschrijft hoe zij haar leven ervaart en hoe zij Femke ontmoet. Als haar vader een huwelijkskandidaat in huis brengt, besluiten zij samen huis en haard om samen te leven. Als het noodslot toeslaat moet zij alleen en als man verder haar weg vinden.

Julia raakt betrokken in het verhaal van de oude zieke pater en zijn vreemde kostganger.  Als amateur schrijver wijdt zij zich aan het bewerken van de fragmenten tot een verhaal. Dan blijkt dat het verhaal in het boekje erg lijkt op haar eigen geschiedenis. Haar betrokkenheid met het verhaal levert in haar eigen leven spanningen en problemen op.

Lezen >> 

Een Reactie op “Het kistje

  1. Hoi Nish, geweldig verhaal! Wanneer gaat het verder? Ik kan niet wachten!!
    Groeten, Carina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s