Roddelen

We leerden het van onze moeder en we leren het onze kinderen; roddelen is niet netjes. Je praat niet lelijk over andere mensen als ze er niet bij zijn, als je een probleem met iemand hebt, spreek je die persoon erop aan of niet, maar je gaat niet achter zijn rug om met anderen ver hem praten.
En waarom wordt er dan toch veel geroddeld? Op het werk gaat het over die ene vreselijke collega die er even niet is, over de heg met de buurvrouw links bespreek je de avonturen van de buurvrouw rechts. En hoe erg is dat, of hoe is dat erg?

Afgelopen week stond ik in het kantoor van mijn werkgever te praten. Ik uitte mijn gevoel ten opzichte van een collega en vroeg me af hoe het kon dat ik altijd een akelig geïrriteerd gevoel bij haar had. Vaak gaat ze precies op tijd weg en laat mij de laatste klus afmaken, de laatste paar keren had ze me echter wél geholpen en ook daar had ik me aan gestoord. Voor ik het eigenlijk doorhad, zaten we te roddelen over die collega. Hoe precies, hoe bazig soms en vooral hoe niet leuk en hoe nuttig, betrokken en hardwerkend ook ze is. En hoe wij haar tegenover haar een houding gaven.

Het gevolg: ik voelde me gehoord en serieus genomen in mijn gevoel. Ik leerde dat mijn weerstand gedeeld werd door anderen, dat het niet alleen mijn probleem was. En ik realiseerde mij dat iemand op een heel andere manier kan werken dan ik ken, gewend ben en prettig vind en toch gewoon goed werk doen. Ik leerde ook iets over haar thuis situatie, die natuurlijk een rol speelde in haar persoonlijkheidsontwikkeling.
Maar vooral: ik had mijn irritatie geuit, daarmee een hoop druk van de ketel laten gaan, zonder dat ik haar gekwetst had of in een conflict was terechtgekomen. Tenslotte is het vooral mijn irritatie, niet haar functioneren, wat mijn probleem was.
Was ja, want door erover te praten en er zelfs om te lachen, kan ik het naast me neerleggen. Misschien neem ik haar niet serieus als ik denk ‘laat maar’ als ik me aan haar stoor. Maar ik hoef alleen maar met haar te werken en niet eens veel. Het voorkomen van confrontatie en behoud van de sfeer in het bedrijf was in dit geval geholpen door de korte ‘roddel’ met de chef. Roddelen kan dus een positief effect hebben! 

Links:

Wat is roddelen? Wikipedia.

Waarom roddelen wij? Schooltv beeldbank

Roddelen; soms is het goed: psychologie magazine

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s